Gabi Gabi Author
Title: După 20 de ani de cercetări, au fost prezentaţi primii trandafiri albaştri din lume
Author: Gabi
Rating 5 of 5 Des:
20 de ani de cercetări au fost necesari pentru obţinerea primilor trandafiri albaştri din lume. Planta, care a fost prezentată la Expoziţia ...

20 de ani de cercetări au fost necesari pentru obţinerea primilor trandafiri albaştri din lume. Planta, care a fost prezentată la Expoziţia Internaţională de Flori de la Tokyo, a fost modificată prin introducerea unei gene care sintetizează pigmenţii albaştri, informează "The Telegraph". Florile vor fi puse în vânzare începând de anul viitor.

Obţinerea trandafirilor albaştri a fost finanţată de compania niponă Suntory. Nu mai puţin de trei miliarde de yeni au fost investiţi în crearea de trandafiri albaştri, garoafe albastre şi alte plante de aceeaşi culoare, din 1991 şi până acum. Deşi primii trandafiri albaştri au fost creaţi în laborator în urmă cu patru ani, au fost necesare cercetări suplimentare pentru a face sigură creşterea lor în natură.

Comercializarea florilor va începe anul următor. În plus, compania intenţionează să deschidă o piaţă globală pentru florile albastre, a cărei valoare este estimată la 30 de miliarde de yeni. În folclorul chinezesc, trandafirii albaştri simbolizau dragostea neîmpărtăsită, iar în era victoriană aceştia erau un simbol al căutării imposibilului.

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

 
Top