Gabi Gabi Author
Title: Dinamo - Steaua 1-1. Dorinel obţine un punct preţios la debut
Author: Gabi
Rating 5 of 5 Des:
Stadion arhiplin în Şoseaua Ştefan cel Mare, pentru prima dată în acest sezon, unde Dinamo a întâlnit adversara de-o viaţă, Steaua Bucureşti...

Stadion arhiplin în Şoseaua Ştefan cel Mare, pentru prima dată în acest sezon, unde Dinamo a întâlnit adversara de-o viaţă, Steaua Bucureşti. Alb-roşii au început aşa cum au făcut-o în fiecare partidă, atacuri apatice fără a pune în pericol poarta lui Zapata. Profitând de acest fapt, jucătorii stelişti îşi fac curaj şi încep ofensiva, care în minutul 8 se concretizează prin golul lui Kapetanos, acesta fiind excelent servit de Nicoliţă printr-o centrare "covrig".

Rednic îl schimbă pe Diabate, accidentat, iar apărarea dinamovistă se clatină serios, Tamaş şchioapătă, joacă practic într-un picior. S-a jucat pe contre, cu faze la ambele porţi, lipsa lui Bratu fiind însă resimţită din plin de dinamovişti. Cei mai periculoşi sunt tot oaspeţii, Semedo nimerind bara printr-un şut puternic expediat de la 20m, Stancu loveşte slab cu capul un balon din 6m, iar Rădoi îl întinde serios pe Lobonţ.

În cea de-a doua parte, dojeniţi probabil la vestiare, dinamoviştii par mai decişi să înscrie, force-ingul lor nu a ţinut prea mult timp. Singura fază notabilă în primele 10 minute ale reprizei secunde, se petrece în minutul 54, când Cristea face o cursă formidabilă de 35 m, obţine o lovitură liberă în preajma careului advers pe care tot el o execută, Zapata fiind însă la post.

Steaua pare mai cerebrală şi mai sigură la mijlocul terenului, distanţele dintre jucătorii lui Rednic sunt tot mai mari... Totuşi, "câinii" au o tresărire de orgoliu în minutul 83, Adrian Cristea reuşind să înscrie cu capul după o centrare de pe partea dreaptă venită de la Torje.

Tribunele se aprind din nou, fanii alb-roşiilor simţind că steliştii sunt vulnerabili iar jucătorii se năpustesc spre poarta lui Zapata. Dar nimic notabil nu se mai întâmplă, şi meciul se închide cu o remiză care păstrează lupta pentru titlu deschisă.

De menţionat că arbitrul partidei, Alexandru Deaconu, puternic contestat de dinamovişti înaintea partidei, s-a achitat de sarcini, el neavând probleme deosebite în conducerea meciului.

Conflict între suporteri înaintea partidei

Deşi au fost la un pas de a nu fi prezenţi pe stadionul din Ştefan cel Mare la derby-ul cu Dinamo, suporterii stelişti au primit acordul patronului (şi bilete) pentru a asista la partidă, cu condiţia "să nu mai fie obraznici". Dacă pe stadion nu se ştie încă cum se vor comporta, în drum spre "Groapă" steliştii au intrat, aşa cum este obiceiul, în conflict cu fanii lui Dinamo.

Înjuraţi de mai mulţi suporteri dinamovişti, steliştii care erau escortaţi de mai multe echipaje de Poliţie şi mascaţi ai SPIR au reuşit să rupă cordonul şi să se ia la bătaie cu fanii alb-roşii. Conflictul a fost încheiat la puţin timp după intervenţia promptă a forţelor de ordine.

Au evoluat echipele:

Dinamo
Lobonţ, Blay, Tamaş,Julio Cesar, Diabate (Izvoranu`19), Torje, Ropotan, Adrian Cristea, Boştină(Miranda`57), Dănciulescu(Ze Kalanga`62),Marius Niculae. Antrenor: Mircea Rednic.

Steaua
Zapata, Ogăraru, Goian, Ghionea, Golanski, Nicoliţă, Rădoi, Lovin, Semedo(Toja`66), Kapetanos(Pleşan`79), Bogdan Stancu(D. Moreno`54). Antrenor: Dorinel Munteanu.

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

 
Top