Gabi Gabi Author
Title: Criza financiară a transformat câţiva muncitori britanici în cântăreţi de succes
Author: Gabi
Rating 5 of 5 Des:
Câţiva muncitori constructori din Londra, care sunt şi muzicieni amatori, au hotărât să sfideze recesiunea cu un cântec. Piesa cu un text ir...

Câţiva muncitori constructori din Londra, care sunt şi muzicieni amatori, au hotărât să sfideze recesiunea cu un cântec. Piesa cu un text ironic pe seama crizei creditelor a avut un succes colosal, iar muncitorii se gândesc serios să devină cântăreţi cu normă întreagă. Numele trupei, Canary Wolf, este inspirat de locul unde s-au cunoscut: pe diferite şantiere din modernul cartier de afaceri al Londrei, Canary Wharf. Marele lor succes, "Credit Crunch", a fost compus în luna mai, când criza abia începea să ia amploare şi părea mai uşor să faci glume pe seama ei.

"Credit Crunch" este formula prin care ziarele de limbă engleză desemnează restrângerea brutală a creditelor. Textul parţial intraductibil vorbeşte de hărţuiala dintre o pisică şi un câine, botezaţi cu numele unor indici bursieri de la Londra şi New York. Difuzată prin radio şi internet, piesa a devenit tot mai populară în rândul celor loviţi de criză, dar care mai pot, încă, să facă haz de necaz.

După câteva concerte prin cluburi, formaţia a revenit acolo de unde a pornit totul, pe şantierul unui zgârie-nori din Canary Wharf. Micul recital a fost foarte apreciat de muncitori, dar şi de funcţionarii băncilor din zonă. Până acum, muzicienii-constructori au donat, în scopuri de binefacere, toţi banii câştigaţi. Ei se gândesc, însă, să scoată un disc şi să înceapă o carieră muzicală serioasă, pentru că şi-ar putea pierde vechile locuri de muncă tocmai din cauza crizei creditelor.

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

 
Top