Gabi Gabi Author
Title: Cel mai tânăr descendent al lui Vlad Ţepeş trăieşte în Germania
Author: Gabi
Rating 5 of 5 Des:
Ottomar Vlad Dracula Prinţ Kreţulescu, un băieţel în vârstă de doar un an, ar putea fi cel mai tânăr descendent al lui Vlad Ţepeş. Conform j...

Ottomar Vlad Dracula Prinţ Kreţulescu, un băieţel în vârstă de doar un an, ar putea fi cel mai tânăr descendent al lui Vlad Ţepeş. Conform jurnaliştilor cotidianului german Bild, care au dezvăluit povestea chiar în ziua de Halloween, micul Dracula locuieşte într-un sat din regiunea germană Brandenburg şi face parte din a 46-a generaţie de urmaşi ai neamului lui Vlad Ţepeş. Descendenţa nu este totuşi directă.

Povestea descendenţei sale începe în ziua în care Cat­herine Olym­pia, prin­­­ţesa Ca­radja-Kre­ţu­les­cu, a intrat în magazinul de bijuterii, deţinut de tatăl băiatului, pentru a evalua o piesă ce făcea parte din moştenirea familiei. Bijutierul a aflat astfel că prinţesa este cumnata ultimei rude de sânge a lui Vlad Ţepeş. Prinţesa l-a adoptat legal pe bijutier, incluzându-l astfel în arborele genealogic al vechii familii. Prinţul Kre­­ţulescu a avut, la rân­dul lui, un urmaş, ca­re acum e ultimul moş­­tenitor al lui Dra­cula.

Istoricii români contestă teoria germanilor. "Vlad Ţepeş se trăgea din neamul Drăculeştilor, o ramură a familiei Basarabilor. Neamul Drăculeştilor s-a stins însă odată cu Vlad Ţepeş. Kreţuleştii proveneau din Fanar, cartier din Constantinopol, şi nu au legătură cu Drăculeştii", a declarat istoricul Marius Oprea.

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

 
Top